Vår kärlek för savannen

Det sägs ju att trender går snabbare och snabbare i dagens samhälle och det kan vi nog alla känna igen i många olika aspekter av den kultur vi lever i.

Att modetrender skulle gå snabbast av alla trender vore ju dessutom helt logiskt då vi förundrat ser på när modebutikerna fylls på med nya varor och trender var och varannan dag.

 

Lite oväntat är det därför när det djurmönstrade fortsätter att florera på catwalken både nu och i höst.

Man ser faktiskt en ökning på hela 52% när det kommer till djurprints inför hösten 2018.

 

Leopardprintade plagg ligger i topp och det finns ingen hejd på hur stor del av kroppen som täcks av detta klassiska print.

 

Glöm översminkade 80-talsdamer i orimligt åtsittande leopardutstyrslar och tänk istället luftiga och eleganta plagg som kombineras med streetiga gympadojjor och adidasväskor.

Det verkar inte finnas några regler för vad man kan hitta på med detta print, vilket är fantastiskt befriande och skapar såklart massor med möjligheter för den som vill leka och vara kreativ med sin klädsel.

 

Och vem vet varför vi håller fast vid leoparderna. I en tid av karikatyrer till presidenter i många delar av världen och oroande miljöhot som ingen riktigt verkar ha kontroll på, så söker vi oss kanske helt naturligt tillbaka till ursprunget. Tillbaka till savannen.

 

”Det måste ha varit så enkelt och skönt att leva då”, tänker vi medan vi smuttar på vår fluffiga frappe från Espressohouse. Sen drömmer vi oss långsamt tillbaka till catwalken och vips så är vi i full färd med att konsumera lite leopardmönstrat.

 

Så vi får helt enkelt passa på att svepa in oss i det djuriska i vår, ägna savannen en tanke och njuta av att kunna använda våra nyinköpta plagg lite längre än vad vi är vana vid.

 

Kram från oss.

 

(Outfit från R13.)