Vackra ögon i vintermörkret

Den här årstiden är en alldeles ypperlig studie i varm och kall styling. Ju kallare det blir ute desto mer material får vi att studera.

För vad har en löpare i joggingspåret, den gamla damen på bussen och en liten snorig dagisparvel gemensamt när de motvilligt omfamnas av vinterns kallaste månader?

Jo, de har ju mössa!

Toppluva, basker, keps med öronlappar, hatt, yllemössa… ja, allt som värmer huvudet är välkommet när kylan biter som värst.

 

pexels-photo-458503Men hur ska vi egentligen tänka när vi väljer färg på något som ska ligga så nära ansiktet?

Ju närmare ansiktet en färg kommer desto viktigare blir det att den kan rama in våra egna färger. Vi vill ju att en huvudbonad ska plocka fram ett härligt vinterglitter hos oss och inte köra över oss och stjäla uppmärksamheten från oss.

 

Det som är lite extra roligt med hösten och vintern är att det är ett perfekt tillfälle att faktiskt lyfta fram kundens ögonfärg, just med hjälp mössans och varför inte halsdukens magi.

Ja, det är bara att ta fram din verktygslåda och analysera om din kund är varm eller kall. Sen är du fri att börja dansa en spännande dans med kalla och varma nyanser och leka dig fram till vilka färger som får din kunds ögon att framträda.

 

För visst är det väl så att när man ser in i någons ögon som lyser lite extra grönt, blått eller är sådär djupt, djupt brunt, så dominerar det ofta hela intrycket av vad man ser.

Vore det inte lite härligt att få drunkna i varma, vackra ögon hela vintern lång, så kanske vi nordbor inte skulle uppleva vintrarna fullt så kalla längre.

 

Kram från oss