Tid – vår tids lyxvara

 

Har du någonsin hört uttrycket ”Jag har inte tid” ?

Eller kan det vara så att du själv har råkat uttala de 4 små orden någon gång?

 

Att inte ha tid för något är i princip alltid förknippat med en slags kamp. Vi är för upptagna och kan bara inte få in en grej till, så vi säger att vi inte har tid.

Ibland stämmer det, och ibland använder vi det som en ursäkt för att slippa undan. Andra gånger handlar det om att vi helt har tappat kontrollen över hur vi ska disponera vår tid.

Man kan nog påstå, utan minsta tvekan, att vi lever i en tid, där tiden tycks vara något väldigt svårhanterat och samtidigt något alldeles alldeles….. underbart åtråvärt.

 

” Varför består inte ett dygn av 37 timmar?” Kan man högljutt fråga sig själv emellanåt, medan man upprepat dunkar huvudet lite lätt mot kylskåpsdörren.

Kanske är det så att om vi fick välja på en skål med diamanter och en skål med obegränsad tid, så kan vi ha kommit till en punkt i vår historia där oväntat många, utan tvekan skulle välja skålen med tid.

Och visst är det så att ju mer ekonomiskt förspänt du har det, desto mer tid kanske du kan spendera på dina egna villkor – MEN du kommer ändå aldrig kunna köpa fler än 24 timmar per dygn. Och det är just den begränsningen som gör det här med tid så exklusivt.

 

 

pexels-photo-121734Något som vi på Smart har märkt är hur unga framgångsrika människor, som vet precis vad de vill ha i sina garderober, plötsligt inte har tid att gå ut och köpa det.

Shopping, som förr kanske kändes kul och var en skön paus eller en kortlivad liten vardagskick är nu ofta helt struket ur agendan.

Istället lämnar man shopping åt proffsen.

Och visst är det fullständigt logiskt om man tänker efter.

 

Människan jobbar i ett allt högre tempo, och befinner man sig i en snurrande karriärsvärld och har möjlighet att betala sig ur en tidsbrist så är det klart att man gör det.

Detta blir ett fantastiskt tillfälle för personal shoppers att få förgylla någons garderob med en skräddarsydd individuell stil i personligt anpassade färger och former, samtidigt som man får det perfekta tillfället att förespråka plagg som är framställda på bästa tänkbara sätt för miljöns skull.

 

Och visst kan man säga att personal shopping är lyxkonsumtion, men glädjande nog är det något som faktiskt, på sätt och vis, gynnar fler än bara den som konsumerar.

För rent visuellt kan vi på grund av denna tidsbrist som råder, spå en framtid med orimligt välklädda kvinnor och män. För tänk om fler och fler börjar klä sig i färger och former som framhäver deras karaktäristiska drag – vilken fröjd för ögat det kommer att vara att gå till kontoret en vanlig tisdag, när det enda Grå du kan se så långt ögat når är din egna lilla sorgliga pc som står där och skäms för att den inte visste hur den skulle matcha sin nya färgglada omgivning.

 

 

Kram från oss!