SMART Kollektion #5 – tips, nyheter & inspiration

SMART kollektion är vårt sätt att tipsa om intressanta artiklar, videor etc som vi hittar runt om på internet. Vill du ha mer sådana tips, eller tipsa oss om något bra, så följ oss gärna på Twitter.

 

Juletid och modehistoria

Snart är det december och dags för julkalendern igen. I år längtar jag extra mycket eftersom vi ska få se 1000 år av historia med hjälp av Erik Haag och Lotta Lundgren. Programledarparet har ju tidigare visat oss fantastiska mat- och inte minst modetrender i programmet Historieätarna. Om nya julkalendern inspirerats det minsta av det programmet så kommer julkalenderns kostym vara värt att följa även utan allt annat spännande. Programmen sänds på SVT som vanligt men även på SVT Play.

Trender och hållbar livstil

Det har kommit ett nytt svenskt digitalt livsstilsmagasin att hålla ögonen på. Continuation Magazine fokuserar på hållbar, ekologisk och medveten livsstil och har en Mode-sektion som inspirerar! Tidningen startades tidigare i höst så än finns det inte så många artiklar att läsa, men bokmärk sidan för att inte missa det jag tror kommer bli riktigt bra.

Bister dokumentär om textiltillverkning
På bland annat Netflix kan man se dokumentären The Real Cost, som presenterar information om modeindustrin som inte är helt oproblematisk. Det handlar om effekten av fast fashion, hur textiltillverkning ser ut och vilken global inverkan vår kärlek till mode kan ha på planeten. Det är ingen solskenshistoria, men kan vara viktigt att fundera vidare på så att vi kan bidra till att utbilda konsumenterna och oss själva. Du kan läsa recensioner av filmen på bl.a. IMDB

Inspirerande kortfilm om kreativitet och kunskap
Slutligen vill jag tipsa om en kortfilm som varken har med modebranschen, styling eller detaljhandeln att göra men som inspirerat mig. Den handlar om kunskap, kreativitet och framtiden, ja livet. Jag hoppas att den kan inspirera dig också!
[vimeo]https://vimeo.com/133190364[/vimeo]