SMART Kollektion #4 – tips, nyheter & inspiration

SMART kollektion är vårt sätt att tipsa om intressanta artiklar, videor etc som vi hittar runt om på internet. Vill du ha mer sådana tips, eller tipsa oss om något bra, så följ oss gärna på Twitter.

 

Något för örat?
Lyssnar du på podcasten Värvet? Om inte, gör det genast! Börja t.ex. med intervjun med stylisten Bea Åkerlund. En intressant intervu där Kristoffer Triumf och Bea pratar om hur man gör karriär som stylist i Hollywood, om vikten av att ha mål och vad man gör när man nått dit. Sextioåtta välspenderade minuter som som väckte massor av tankar (iallafall hos mig)!
Ett tips är att lyssna via en podcast app i din smartphone/läsplatta. Sök bara på Värvet och scrolla till avsnitt #140 så hittar du rätt.

 

Något för kroppen?
Det svenska designvarumärket Alice Fine är superintressant. Karin Bjurström skapar kläder och smycken som är en blandning mellan konstprojekt och ready-to-wear. Hon går emot modebranschens vanliga säsongstänk och skapar något tidlöst. Läs mer på alicefine.com eller kolla in vackra bilder från projektet Decay på Tumblr.

Liknande principer följer smyckesdesignern JohannaN, som öppnar butik i Stockholm och då väljer att erbjuda utlåning av smycken. Vi ser mer och mer hållbarhets-medvetenhet från både designer och butiker och vi tycker det är ett riktigt kanoninitiativ! Läs mer hos Habit och kolla in på Johannas blogg för ännu mer info.

 

Något för ögat?
I år är det 10 år sedan H&M släppte sin första kollektion i samarbete med en världskänd designer. Kanske minns du den fullständiga hetsen över att få tag på ett eftertraktat Karl Lagerfeldt-plagg, och den efterföljande second hand-marknaden? Det var ett intressant grepp och fler kedjor följde efter. H&M firar tioårsjubileumet genom att ge ut en bok. Titeln ”The first ten years” hintar att H&M är långt ifrån färdiga med den här typen av samarbeten. Läs mer hos bland annat Vouge.