Räknas transportmedel som en accessoar?

Som personal shopper och stylist vill vi gärna jobba med så mycket struktur som möjligt för att kunna skapa ett riktigt bra resultat.

Och när det kommer till just accessoarer, så jobbar vi gärna nerifrån och upp för att nå den bästa strukturen på vår outfit.

pexels-photo-84080Så vi börjar alltså med skorna.

Utifrån de plagg du har valt så tar du fram en sko som i första hand förstärker den stil och outfit som du jobbar med. Ibland vill du kanske hålla skorna väldigt neutrala och låta de harmonisera väl med kläderna och ibland letar du efter en sko som verkligen kan sätta en kraftig prägel.

 

Vad du väljer för sko, kommer att vara helt avgörande för vilket språk din outfit talar. Men du kan helt klart leka mycket här! Vill du ta det mot elegans, kaxighet, punk, romantik?

Skorna är en väldigt stor del av en outfit och säger mycket om din kund.

 

Vad du nu än väljer för skor – så kan du se dem som grunden för hur du sen kommer att välja resterande accessoarer och du låter alltså skon styra dina kommande färgval och materialval.

Du låter även prisnivån på skon följa med i en röd tråd och väljer gärna en väska som signalerar samma klass som skorna.

 

Man kan säga att du knyter ihop outfiten med de accessoarer du väljer. Har du valt lyxiga skor, kommer det att följas upp med en lyxig väska, bälte och eventuellt ett lyxigt smycke.

Har du punkiga Dr Martens-kängor så kan du följa upp det med allt från en välskräddad och stilren ryggsäck till en sunkig tygväska och troligtvis farfars gamla toppluva.

Du går hela tiden tillbaka till Vem är kunden? Vad vill hen signalera?

 

När du kommer till smycken, scarfs, bälten och huvudbonader så gäller det att hitta den där balansen för vad som blir den perfekta pricken över i:et. Låt din fingertoppskänsla vara med dig och lek dig fram till vad outfiten kräver för att bli komplett.

Här kommer din kunskap och känsla för balans alltid att vara avgörande för hur slutresultatet blir. Lita på din egen förmåga och lär dig när det är läge att gå overboard och när det absolut inte är det.

 

shutterstock_242449726Vad vi dock inte pratar så mycket om i Smart styling är transportmedel. För även de kan fungera som riktigt tunga accessoarer. Visst finns det något väldigt, väldigt hett med att glida fram över stan på en riktigt grym bockstyrecykel från 1989. Troligtvis en accessoar som skulle göra vilken outfit som helst ännu lite mer intressant och ta det från helt okej till OMG!

Givet är ju koola hipsterbruden som pedalar fram en disig morgon med lattemuggen i högerhanden. Men varför inte ”the 12 cm stiletto girl” som nonchalant rullar fram en fredagkväll med gucciväskan hängande på bockstyret och champagneglaset fastspänt på pakethållaren. Det vore nåt de!