När sommaren trollar med dina färger

Vill du veta en liten hemlis?

Ok:) här kommer den:

En hemlis när det kommer till sommaren är att våra personliga färgpaletter, dvs. de färger vi passar i och som vi ser som ”våra” färger faktiskt förändras en aning.

Ibland räcker det med lite strandhäng eller ett par luncher i parken och vips så har vi plötsligt blivit alldeles gyllenbruna.

”Snyggt!” tänker vi, men fortsätter att hålla oss till de färger som vi vet att vi passar bäst i, trots att vi nu faktiskt har fått en lite brunare hudton.

 

shutterstock_418367578

Det roliga med det här är att vår annars begränsade färgpalett plötsligt blir mer flexibel. Den rymmer nu starkare och ännu fler färger som vissa av oss i vanliga fall aldrig skulle drömma om att sätta på oss under vinterhalvåret.

Visste du till exempel att turkost är en komplementfärg till brunt, vilket gör att med lite solbränna så kan det inte bli fel med turkost!

 

Så nästa gång du ser nåt turkost hänga i ett skyltfönster – ta en extra check hur det ligger till med din solbränna innan du avfärdar en potentiell kärleksaffär med denna havets färg. Ni kanske bara kan ha en liten, liten fling? Bara för sommaren…… Du och Turkost…… En tillfällig sommar-romans? Visst låter det spännande? Men kom ihåg en sak. Skydda dig. Mot solen alltså. Man ska alltid använda solskyddsfaktor!

 

Ha en mysig sommar!

 

Kram från oss!