Modebranschens kärnfysik

Har du någon gång funderat på att läsa kärnfysik? Efter två utbildningsdagar med Mirjam på Smart visar det sig att det inte alls ligger så långt ifrån mode som man kan tro….

 

Närvaron är påtaglig i den mysiga kurslokalen med sjöutsikt mitt i centrala Stockholm.

Det lyser av lust i deltagarnas ögon. Koncentrerade suger de i sig vartenda ord som sägs. De lyssnar på Mirjam, de lyssnar på varandra, de frågar, svarar, vrider och vänder på informationen som cirkulerar i rummet.

Kombinationen av Mirjams passion och deltagarnas hunger gör den här kursen väldigt intensiv, inspirerande och matnyttig.

 

I 2 dagar går kreativiteten på högvarv och när kursen börjar närma sig sitt slut, så finns det en sak som samtliga verkar vara rörande överens om:

Det är som att en pusselbit fallit på plats. En pusselbit som man knappt visste att man saknade.

För när det kommer till färg och form, stil och mode, så vet vi ju alla att det krävs den där berömda fingertoppskänslan.

Men det vi inte är fullt lika medvetna om är att väldigt mycket går att träna upp. Och det känns ganska oslagbart när vi börjar backa upp vår fingertoppskänsla med rejäl kompetens. Kompetens i grundläggande färglära, optiska illusioner, kroppstyper och textila material. Utöver det bygger vi kompetens som gör oss riktigt bra på att kommunicera med kunden om varför vi har valt de färger och plagg som vi föreslår.

 

En stor del av fingertoppskänslan kan alltså konkretiseras till ren logik.

Och det gör såklart att man plötsligt kan arbeta mer effektivt när det kommer till färg- och klädval. Man måste inte längre helt och hållet förlita sig på sin ”känsla”.

 

Det är som att knäcka en mattekod. Lite som att vi blir introducerade till modebranschens kärnfysik. Vi knäcker den magiska koden och sen börjar den glittrande resan mot mästerverk i denna nya stjärnhimmel av logik.

 

Kram från oss