Måste vinterskorna förstöra allt?

Japp. Då var det snart vinter igen då:) Sakta smyger sig kylan in under kläderna och upp igenom de tunna sulorna på gympaskorna.

Och hur många gånger har man inte stått där i hallen, redo att gå hemifrån och insett att man måste ta på sig de där visserligen varma och ljuvligt sköna – MEN på något sätt – inte alltid de snyggaste vinterkängorna.

 

Jaha, tänker man då. Ska man alltså inte få vara snygg nu heller? Både Kall OCH ful? Nej, så får det banne mig inte vara.

Den här vintern ska inga fula vinterkängor få förstöra en annars spotless outfit.

Så…. Här kommer därför 4 varma och fluffiga vintertips för att bibehålla some good vibes i vinterkylan.

 

Som stylist så vet du redan hur viktigt det är att låta accessoarerna börja sin resa nerifrån. Alltså – skorna sätter den största prägeln på din outfit.

Skor kan både förstärka det du har satt ihop, de kan ta din outfit i en helt ny riktning och i värsta fall kan de totalt sabba en annars kreativ ensamble.

 

Just när det kommer till vinterskor så konsumerar vi oftast inte lika många par skor som vi kanske gör när det kommer till nätta ballerinas, stilettos eller gympaskor. Vinterskor föredrar vi ofta att köpa Ett par som vi sen använder hela vintern igenom.

Man kan säga att vi tenderar att fastna i dagisträsket:

”Ett par snowjoggings per år, slit dem med hälsan så får du nya nästa år!”

Men nu är vi ju vuxna, så kanske är det dags att tänka om?

 

1.

Så för ovanlighetens skull, så börjar vi inifrån. Vi vill inte frysa. Så för att slippa köpa de varmaste och klumpigaste kängorna – så tänker vi lite smartare.

Införskaffa:

  • 2 par ullsulor – 100% ull.
  • 2 par riktigt tunna fina ullsockor.

I värsta fall får du köpa det här på en friluftsbutik – Gud förbjude! – men ingen kommer att få veta:) du kan ha slalomglasögon och slalomhjälm på dig när du går dit så kommer ingen att känna igen dig.

Vill du lyxa till det lite extra, så införskaffa även ett väldoftande tvättmedel för ull. Det förlänger livslängden på dina små ullstrumpor och gör att de doftar som hallontårta hela vintern.

 

2.

Ta sedan dina nya kompisar ullsulan och ullstrumpan på en liten shoppingtur. Tillsammans kommer ni tre nu att kunna välja bland så många fler vintermodeller, eftersom ni inte är beroende av tjocka sulor eller kraftiga innerfoder. Kanske kan det till och med få bli en vinterstövel med klack? Både den nättare knytkängan med lite skaft och den lyxiga höga stöveln med robust klack, kommer enkelt att smälta in i din vintervärld och bli den perfekta variationen. Och om budgeten tillåter vill du kanske även ha med en låg sko i ditt utbud där hemma.

Det som är så bra med ullstrumporna är att du kan reglera värmen i skon genom att byta till en svalare bomullsstrumpa när du befinner dig inomhus. Alternativt ha 2 ullstrumpor – lager på lager, för extra värme när du är ute.

 

3.

Fastna sen inte i ett stereotypt sätt att matcha dina skor med din outfit. LEK med hur du använder dina vinterskor. Ta kängor eller lurviga moon boots till korta kjolar och höga stövlar till tajta jeans. Sätt sidenband i kängorna istället för tråkiga matta skosnören för att skapa en mer levande känga.

Låt lyx möta vardag och njut av hur lyckat det kan bli av att kliva ur en förutfattad mening om hur en outfit måste se ut. Då vinterskor oftast tar större fysisk plats i en outfit än ett par nätta sommarskor kan det vara smart att hålla sig till basfärgerna, men det är självklart inte hugget i sten.

 

4.

Det sista tipset kan tänkas vara en självklarhet för vissa, men med salter och väta så blir vinterskor snabbt aningen mer åtgångna än andra skor. Därför är det ett tips i sig, just för att supporta din outfit, att faktiskt regelbundet borsta, putsa och impregnera dina skor.

Ett par slitna och sunkiga vinterkängor kommer i de flesta fall ta ner din outfit. Lite omsorg om dina skor, blir en omsorg om dig själv. Ibland kan det vara smartare att investera i flera bra vinterskor som du kan variera mellan och använda många, många år istället för att köpa ett nytt par varje år.

 

Så – for the record – No one puts baby in a corner igen!

Med lite nättare vinterskor och med ett eller två alternativ, kommer det från och med nu vara lätt att lämna hallen på morgonen med känslan av total hybris!

You go girl!

 

Kram från oss