Lär dig styling som proffsen

Med S.M.A.R.T Stylingträning e-learning handledd av Carolina Henning

Välj själv när du vill starta din träning.

Testa ett avsnitt
Beställ direkt!

Kursavsnitt

Nu får du chansen att gå utbildningen som hittills använts av tusentals på stylistutbildningar och hundratals inom detaljhandeln och modekedjornas personal shopper-avdelningar. En unik chans att få inblick i branschen och lära dig knepen som stylister använder både för att hjälpa kunder bli vardagsfina och för att hjälpa dem inför stora stunder som tv-framträdanden och galor.

Introduktion

Styling handlar om att med hjälp av fördjupad stilkunskap forma ett personligt uttryck utifrån kundens behov. Arbetet som stylist handlar om att skapa balans och harmoni med hjälp av kunskap om plaggets färg och form, inte om rätt och fel.

Färglära

I det här avsnittet får du träna på att se färger. Du kommer att märka att det inte är helt enkelt att urskilja färger eftersom det finns miljoner av färger och färgblandningar. Men det går att träna sitt öga.

Matcha färger

I det här avsnittet får du träna på att urskilja färger och lära dig förstå den “miljö” du ska jobba med. Vi jobbar med något vi kallar harmonisk färgskala. Det vill säga att alla färger stämmer in i personens naturliga miljö.

Optiska illusioner och mönster

Det här avsnittet kommer främst att handla om optiska illusioner. Vi kommer att titta på hur vi kan lura ögonen och hjärnan med bland annat mönster för att ta fram de former vi önskar för olika kroppstyper.

Kvinnors proportioner

Personlig styling handlar om att balansera kundens kropp så att den ser ut att ha “rätt proportioner”. Men det handlar inte om ideal eller trender utan om den balans som ögat tycker ser harmonisk ut.

Styla kvinnor

I det här avsnittet får du träna på att skapa hela outfits. Du ska tänka på kundens kroppstyp, siluett och färger men även kundens personlighet spelar en viktig roll när du föreslår kläder och accessoarer.

Accessoarer

Med accessoarer blir din styling komplett. Med accessoarer menar vi alla saker du sätter till dina utvalda plagg. Ett läppstift kallar vi accessoar för ett snyggt läppstift kan lyfta en hel kombination.

Dressat herrmode

Herrmode är inte riktigt drivet av trender på samma sätt som dammode. Många klassiska stilar överlever genom decennier. Därför är det väl värt att lära sig om det klassiska modet på herrsidan. Det går vi igenom i det här avsnittet.

Styla män

Det här avsnittet som handlar om hur man kan sätta ihop en blazer eller kostym med flera andra plagg för att skapa fler variationer. Att bygga basgarderober är grunden för att skapa många sätt att klä sig utifrån få delar.

Klädkoder

Vad är det som gäller när inbjudningskortet dimper ner i brevlådan? Om det står kavaj, kan jag ha en ljus kavaj och en mörk byxa? I det här avsnittet går vi igenom formella regler kring kläder, eftersom vi vet att det är en fråga som ofta kommer upp.

Varför ska du gå kursen?

 • Handledning av Carolina Henning, erfaren personal shopper
 • Uppstartswebbinar och coachingsamtal med Carolina ingår
 • Kursintyg ingår och du som vill kan bli certifierad
 • Kursen används av branschfolk hos de stora modekedjorna
 • Kursen är standard på stylingutbildningar runt om i Sverige
 • Tillgång till exklusiv Facebookgrupp för frågor och kunskapsdelning
 • 30 timmars utbildning med filmer och interaktiva uppgifter
 • Bonusavsnitt: Stilhistoria från 1910-talet och framåt (2 avsnitt)
 • Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svensk Handel Kompetensbyrå

Anmäl dig nu

Pris: 6900kr ink. moms

Vi samarbetar med Klarna för att kunna erbjuda dig flexibla betalningsalternativ i kassan. Nu, senare eller med delbetalning. Du kan välja att betala med bankkonto, kreditkort eller delbetalning upp till 36 månader.

Läs mer om hur du kan delbetala
14 dagars ångerrätt se villkor

Kontakta oss gärna med fler frågor!

Se några delar från kursen

Din handledare under kursen

Carolina Henning är grundare & VD på företaget Private Shopper Stockholm och utbildare i S.M.A.R.T Stylingträning.

Private Shopper (PS) är en av Sveriges största leverantörer av servicen personal shopping och levererar personal shopping hjälp på flera gallerior runt om i Sverige med hjälp av flera duktiga stylister.

“Jag startade PS 2010 med ambitionen att hjälpa människor att hitta sin stil och därtill en garderob som är anpassad efter personens behov, färger, kroppstyp och plånbok. Sedan barnsben har jag alltid varit mycket intresserad av mode och textil och vad ”rätt plagg ” kan göra med en persons framtoning.

"För mig är S.M.A.R.T utbildningsverktyg ett fantastiskt redskap, fyllt med information som ger möjlighet till en gedigen utbildning inom styling och stillära. Ett komplett verktyg om du vill lära dig yrket från grunden både som privatperson eller om du vill satsa på en karriär inom mode. Det ska bli så kul att få guida dig fram i utbildningen och vara din handledare och dela med mig av min erfarenhet och kunskap, sen handlar ju allt om att träna i verkligheten med riktiga möten med kunder och vänner."

Om S.M.A.R.T Stylingträning

S.M.A.R.T Stylingträning har funnits sedan 2009 och utbildat över 3000 personer inom styling, mode och detaljhandelskunskap. Kursen är helt uppdaterat år 2020 till S.M.A.R.T 3.0 och är en modern utbildningsplattform i modestyling.

Vi som skapat konceptet S.m.a.r.t. Stylingträning har lång erfarenhet av produktutveckling, försäljning och utbildning inom mode- och detaljhandeln.

Mirjam Kellermann som är Sveriges kanske främsta utbildare av stylister och personal shoppers. Hon har varit verksam inom modebranschen mer än 30 år och arbetat med koncept- och produktutveckling inom internationella modeföretag.

Tommy Hellström som under lång tid varit verksam inom modebranschen. Tommy har sedan 2002 utvecklat företag inom detaljhandeln med fokus på varumärke, försäljning och service.

Dan Grönstedt som i över 20 år producerat och utvecklat e-learning med fokus på försäljning och service. Hans utbildningar har vunnit flera internationella priser, till exempel Brandon-Hall Excellence in Learning Award.

Lär av de bästa

Lär dig av proffsen som jobbat med yrket i flera år och har erfarenheten att lära ut

Du sitter på första plats

Videos av högsta kvalitet säkerställer att du inte missar en enda detalj och kan titta på dem om och om igen.

Dela kunskap

Ställ frågor, dela din kunskap med andra som deltar i kursen

Professionellt utvecklade kurser

S.M.A.R.T. Stylingträning utvecklades tillsammans med yrkesverksamma inom modebranschen och har under över ett decennium använts inom yrkesutbildningar runt om i Sverige, samt inom internutbildningar hos modekedjor och andra.

En ny karriär

Med digitaliseringen ökar behovet av experter inom modesegmentet. S.M.A.R.T Styling är en grundkurs i mode som kan leda fram yrken som modesäljare, personal shopper, style advisor, inköpare och ger en bra ingång till att förstå kläder om du väljer en bana som designer.

Diplomering

Du kan diplomera dig med S.M.A.R.T styling PRO efter avslutad grundutbildning. Läs mer här och anmäl dig redan nu

Hur fungerar en S.M.A.R.T kurs?

Du jobbar i din egen takt fram till slutdatumet för kursen. Du får tillgång till 11 avsnitt där texter varvas med filmer, frågor och interaktioner. Varje kursdeltagare följs upp av vår handledare, Carolina och frågor besvaras löpande i vår facebookgrupp. Dessutom följer vi alla dina framsteg och ger dig pepp och uppmuntran att komma i mål. Du får sedan möjlighet att personligen träffa Carolina i ett coachningssamtal när du kommit i mål.

FAQ

Hur fungerar betalningen?
Du kan beställa och betala direkt genom Klarna. Nu, senare eller med delbetalning. Du kan välja att betala med bankkonto, kreditkort eller delbetalning upp till 36 månader. Väljer du att delbetala kan du själv kan bestämma hur mycket du vill betala varje månad, och att du när som helst kan betala in hela skulden för att avsluta delbetalningen.

Delar du upp din betalning på Klarna på
6 månader betalar du 1 190 kr per månad
12 månader 616 kr per månad
24 månader 361 kr per månad
36 månader 261 kr per månad

Kan jag få pengarna tillbaka?
Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar om du inte loggat in i kursen mer än en gång och inte gjort några uppgifter.

Vad behövs för att gå kursen?
Du behöver en dator, ipad eller mobil. Det är allt.

Vad är en S.M.A.R.T online kurs?
Det är en utbildning inom modestyling, som börjar på en grundläggande nivå. Med hjälp av filmer och interaktioner lär du dig hur man jobbar med styling på dig själv eller andra. Du får också handledning av vår lärare Carolina Henning som håller i ett start webinarium och även ger dig personlig coachning.

När startar eller slutar kursen?
Kursen börjar på angivet datum ovan och pågår i 10 veckor. Du har sedan tillgång till kursen ytterligare 3 månader för att repetera. När du anmält dig och betalat kursavgiften får du ett mail med alla dina inloggningsuppgifter och instruktioner inför kursstart.

Vad ingår i en kurs?
Du har fri tillgång till hela kursmaterialet online. Du får din inloggning och kan sedan logga in när du vill för att fullfölja kursen. Efter avslutad kurs får du ett intyg att du gjort kursen. Vill du sedan diplomera dig kan du fortsätta med med steg 2, S.M.A.R.T styling PRO.

Vem passar kursen för?
Kursen passar för alla som är nyfikna på att lära sig mer om grunderna i modestyling och för dem som vill utveckla sin kunskap om mode för att starta en karriär i branschen.

Hur länge behåller man sin inloggning?
Man behåller sin inlogg under kurstiden och ytterligare 3 månader för att repetera innehållet

Om jag inte kan vara med på startwebbinariet, kan jag se det i efterhand?
Ja, det kommer att vara inspelat så du kan se det 3 dagar efter inspelningsdatumet

Kan jag boka min personliga coachning vilket datum som helst?
Ja, du och Carolina kommer överens om en tid som passar dig.

Vad händer om jag inte hinner göra kursen till slutdatumet?
Då kommer du inte kunna få något intyg på att du avslutat kursen med godkänt resultat. Om du har ett giltigt skäl till varför du inte slufört kursen i tid kan vi förlänga din kurstid, men då måste du skicka oss information om anledning och önskemål om ny sluttid.

Vem är Carolina?
Carolina Henning är din handledare genom kursen. Hon är utbildad personal shopper och verksam som Sveriges största entreprenör inom personal shopping och föreläsare i ämnet.

Vad är S.M.A.R.T Stylingträning
S.M.A.R.T. Stylingträning har utbildat 3000 elever inom ämnet modestyling, både skolelever, butikssäljare, blivande personal shoppers och lärare i ämnet med hjälp av S.M.A.R.T utbildningsverktyg online sedan 2009

Kan man diplomera sig till Personal shopper? Hur gör man det?
När du gjort den grundläggande kursen med godkänt resultat får du möjlighet att teckna dig till diplomeringskursen S.M.A.R.T. Styling Pro. Den startar kort efter din avslutade träning.

Den innehåller följande delar
-Digital textil träning i 13 avsnitt med hållbarhet
-Digitalt diplomeringsprov
-Praktisk uppgift som skickas in till S.M.A.R.T för godkännande
-Priset för diplomeringskursen är 2 500 kr ex moms

När dessa tre delar är godkända får du ditt kvalitetssäkrade diplom

Beställ direkt!
 • 3000 studenter har gått kursen över hela Sverige
 • 11 avsnitt ca 30 timmar
 • Online och webinarier
 • På svenska
 • Passar även nybörjare
 • Superenkel navigering
 • Kan göras på dator, ipad, eller mobiltelefon

Jag har frågor, kontakta mig  Eller kontakta oss på 070-590 81 06