Information till

Skolor

UTBILDNING ANPASSAD TILL ARBETSMARKNADENS BEHOV


S.m.a.r.t. stylingträning är ett nytänkande on-line träningsprogram inom styling och service för butikspersonal och gymnasieelever. Efter avslutad utbildning och diplom i SMART har ungdomarna stor anställningsbarhet i handeln där cirka 40 000 arbetstillfällen finns. I de undersökningar som är gjorda är 80 % av deltagarna i arbete efter avslutad utbildning.

Målet med utbildningen är att ge butikspersonal och elever kunskap om service i världsklass.

Stylingkunskapen ger en förmåga att välja kläder och färger utifrån varje kunds personliga egenskaper. Vi lär oss också hur vi kommunicerar informationen i kundmötet. Verktyget används av de flesta gymnasieskolor i Sverige som jobbar med stylistutbildningar på hantverkslinjer och design/modeutbildningar. Nu lanserar vi utbildningen på Handelsprogrammen, för att utbilda framtidens säljare som kommer ha en roll som märkesambassadörer och experter. Vi hjälper er gärna med skolreferenser, eller läs nedan vad våra lärare tycker om kurserna.

Nytt material till våren 2021 

  • Butiksekonomi.   Klart!
  • Personlig försäljning och service Färdig april 2021
  • Vizual Merchandizing  Färdig april 2021

Blivande stylister, framtidens butikspersonal inom mode, visual merchandizers, inköpare, textil, design och alla andra som vill specialisera sig inom yrket mode. Elever på Handelslinjer som vill jobba med butiksekonomi och personlig försäljning och service.

Utbildningen riktar sig inte bara till de som har fokus på kläder, även frisörstylister och glasögonstylister hittar delar i programmet. Just nu jobbar vi med lansering av programmet på våra handelslinjer i Sverige där vi kan ge våra elever en specialiserad modeutbildning för butik, inköp, design eller grunder till visual merchandizer.

Under hösten 2021 startar även personlig försäljning och service i 13 delar. Butiksekonomi 1+2

 

 

Hur kan verktyget hjälpa er?

Smart Stylingträning är ett modernt utbildningsverktyg  från början utvecklat för modesäljare inom detaljhandeln. Det är utvecklat i samarbete med näringslivet, och i projektgruppen har Åhléns och MQ suttit med för att anpassa utbildningen till marknadens behov. Utbildningen är också kvalitetssäkrad av Svensk Handel kompetensbyrå, och efter avslutad utbildning får varje elev ett diplom som visar att hen gått en diplomerad style advising och modesäljarutbildning.

Idag är det ont om material och kunskap på marknaden att använda för lärprocesser i dessa ämnen, både vad gäller skola och näringsliv. I och med att vi riktar oss mot både näringsliv och gymnasieskola, kan vi leverera en helhetslösning som hela tiden är marknadsrelevant. Mer än någonsin förändras kunskapskraven i handeln och på E-handelsplattformar. Kunden vill ha kompetens i mötet med säljaren.  Dagens kund är påläst och upplever ofta säljaren/rådgivaren som mindre kompetent. Det är där vi kommer in i bilden. Vi utbildar framtidens yrkeskår inom mode.

 

Struktur och uppbyggnad

SMART Stylingträning är ett e-learningbaserat träningsprogram i styling, visual merchandizing, personlig försäljning och butiksekonomi.

Träningsformen är rolig och effektiv, och eleverna får ett verktyg för att kunna skapa en helhet när det gäller stil, färg och form.

mirjam Smart Stylingträning AB är ett registrerat bolag med inriktning att sälja Smart Stylingträning och att utbilda train the trainers och lärare i att använda kursmaterialet och pedagogiken.

Varje avsnitt av träningen kompletteras med en mängd övningar, som eleverna ska göra i butik och klassrum. Avsnitten ger också förslag på kunskapstester. Dessa övningar ökar effektiviteten genom att kombinera teori och praktik, och kunskapen från avsnitten förankras när eleverna får omsätta den i butik eller klassrum. Lärarhandledning, lärarmanus och studieförslag finns att tillgå i programmet. Vi erbjuder också lärarkurser on-line eller klassrumsundervisning. Du kommunicerar med dina elever och följer deras framsteg i din läraradministration.

Utbildningen är hela tiden under utveckling och nya avsnitt kommer att läggas in. Den är främst utvecklad för att elever praktiskt ska kunna ta in den information de behöver för att kunna jobba med de olika avsnitten

 

 

 

Vad tyckte våra lärare

 

 

Vi har fått prata med Felicia och Madicken som går SMART utbildningen på gymnasiet. Här får du veta vad de tycker!

 


 

 

Här får du träffa en av våra lärare! Sandra Johansson på Gustavsbergs gymnasium


 

 

 

 

 

Exempel på skolor där Smart Styling används på hantverkslinjerna Stylist och/eller Frisör och eller Handelsprogrammet

Almåsgymnasiet,Borås

Burgården, Göteborg

Bromangymansiet, Hudiskvall

Brinell gymnasiet, Nässjö

Carl Engströms gymnasium, Eslöv

Drottning Blanka i Trollhättan, Göteborg, Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka, Helsingborg, Norrköping, Kristianstad mfl

Fyrisskolan, Uppsala

Finnvedsskolan, Värnamo

Gustavsbergs gymnasium, Gustavsberg

Grillska, Stockholm

Harshka, Västerås

Hagströmska, Uppsala

Kungsmadsskolan,Växsjö

Karlfeldt gymnasium, Uddevalla

Lars Kaggskolan, Kalmar

Movant, Yrkesutbildningar

Nobelgymnasiet, Karlstad

Praktiska, Nykvarn, Göteborg, Luleå, Täby, Ö-vik, Karlstad, Södertälje

St Martinskolan, Stockholm

Skärgårdsgymnsiet, Åkersberga

Tyresögymnasiet, Stockholm

Realgymnasiet i Stockholm, Uppsala, Västerås, Gävle och Lund

Uppsala Lärlingsutbildningen

Virginska, Örebro

Ådalsskolan, Kramfors

mfl