Information till

Skolor

UTBILDNINGAR ANPASSADE TILL ARBETSMARKNADENS BEHOV

Blivande stylister, framtidens butikspersonal, visual merchandizers, inköpare, textil, design och alla andra inom Handelns serviceyrken hittar kurser på S.m.a.r.t

S.m.a.r.t. stylingträning är ett nytänkande on-line träningsprogram inom styling och service för butikspersonal och gymnasieelever. Efter avslutad utbildning och diplom i SMART har ungdomarna stor anställningsbarhet i handeln där cirka 40 000 arbetstillfällen finns. I de undersökningar som är gjorda är 80 % av deltagarna i arbete efter avslutad utbildning.

Målet med utbildningen är att ge butikspersonal och elever kunskap om service i världsklass.

Plattformen som jobbar med Stylingkunskap ger eleven förmåga att välja kläder och färger utifrån varje kunds personliga egenskaper. Vi lär oss också hur vi kommunicerar informationen i kundmötet. Verktyget används av de flesta gymnasieskolor i Sverige som jobbar med stylistutbildningar på hantverkslinjer och design/modeutbildningar.

Nu lanserar vi utbildningen på Handelsprogrammen, för att utbilda framtidens säljare som kommer ha en roll som märkesambassadörer och experter. Vi hjälper er gärna med skolreferenser, eller läs nedan vad våra lärare tycker om våra kurser

Nya kurser lanserade 2021 

  • Butiksekonomi.
  • Personlig försäljning och service
  • Vizual Merchandizing-butiksplanering
  • Ny komplett kurs för hantverksprogrammet årskurs 1 enligt nya läroplanen

Hur kan verktyget hjälpa er?

Smart Styling och Service träning är ett modernt utbildningsverktyg från början utvecklat för modesäljare inom detaljhandeln. Det är utvecklat i samarbete med näringslivet, och i projektgruppen har Åhléns och MQ suttit med för att anpassa utbildningen till marknadens behov. Utbildningen är också kvalitetssäkrad av Svensk Handel kompetensbyrå.

I och med att vi riktar oss mot både näringsliv och gymnasieskola, kan vi leverera en helhetslösning som hela tiden är marknadsrelevant. Mer än någonsin förändras kunskapskraven i handeln och på E-handelsplattformar. Kunden vill ha kompetens i mötet med säljaren.  Dagens kunder är pålästa och och kräver hög kompetens av rådgivare inom handeln. Det är där vi kommer in i bilden. Vi utbildar framtidens yrkeskår inom handeln.

 

Struktur och uppbyggnad

SMART Styling och Service träning är ett e-learningbaserat träningsprogram i styling, visual merchandizing, personlig försäljning och butiksekonomi.

Träningsformen är rolig och effektiv, och eleverna får ett verktyg för att kunna skapa en helhet när det gäller stil, färg och form.

mirjamSmart Stylingträning AB är ett registrerat bolag sedan 2009 med inriktning att sälja Smart Stylingträning och att utbilda train the trainers och lärare i att använda kursmaterialet och pedagogiken.

Varje avsnitt av träningen kompletteras med en mängd övningar, som eleverna ska göra i butik och klassrum. Avsnitten ger också förslag på kunskapstester. Dessa övningar ökar effektiviteten genom att kombinera teori och praktik, och kunskapen från avsnitten förankras när eleverna får omsätta den i butik eller klassrum. Lärarhandledning, lärarmanus och studieförslag finns att tillgå i programmet. Vi erbjuder också lärarkurser on-line eller klassrumsundervisning. Du kommunicerar med dina elever och följer deras framsteg i din läraradministration.

Utbildningen är hela tiden under utveckling och nya avsnitt kommer att läggas in. Den är främst utvecklad för att elever praktiskt ska kunna ta in den information de behöver för att kunna jobba med de olika avsnitten

 

 

Vad tyckte våra lärare

 

 

 

Vi har fått prata med Felicia och Madicken som går SMART utbildningen på gymnasiet. Här får du veta vad de tycker!

 


 

 

Här får du träffa en av våra lärare! Sandra Johansson på Gustavsbergs gymnasium


 

 

 

 

 

Exempel på skolor där Smart Styling används på hantverkslinjerna Stylist och/eller Frisör och eller Handelsprogrammet

✔︎ Almåsgymnasiet, Borås

✔︎ Arlandagymnasiet, Stockholm

✔︎ Burgården, Göteborg

✔︎ Bromangymansiet, Hudiskvall

✔︎ Brinell gymnasiet, Nässjö

✔︎ Carl Engströms gymnasium, Eslöv

✔︎ Cybergymnasiet, Stockholm

✔︎ Drottning Blanka i Trollhättan, Göteborg, Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka, Helsingborg, Norrköping, Kristianstad, Gävle, Sundsvall mfl

✔︎ Dragonskolan, Umeå

✔︎ Fyrisskolan, Uppsala

✔︎  Finnvedsskolan, Värnamo

✔︎ Gustavsbergs gymnasium, Gustavsberg

✔︎ Grillska, Stockholm

✔︎ Harshka, Västerås

✔︎ Hagströmska, Uppsala

✔︎ Härnösand gymansium, Härnösand

✔︎ JGY gymnasium, Östersund

✔︎ Kungsmadsskolan,Växsjö

✔︎ Karlfeldt gymnasium, Uddevalla

✔︎ Lars Kaggskolan, Kalmar

✔︎ Movant, Yrkesutbildningar

✔︎ Nobelgymnasiet, Karlstad

✔︎ Ntgi gymnasiet, Umeå

✔︎ Odengymnasiet, Stockholm

✔︎ Praktiska, Nykvarn, Göteborg, Luleå, Täby, Ö-vik, Karlstad, Södertälje

✔︎ Realgymnasiet i Stockholm, Uppsala, Västerås, Gävle och Lund

✔︎ St Martinskolan, Stockholm

✔︎ Skärgårdsgymnsiet, Åkersberga

✔︎ Sollefteågymnsiet, Sollefteå

✔︎ Tyresögymnasiet, Stockholm

✔︎ Uppsala Lärlingsutbildningen

✔︎ Virginska, Örebro

✔︎ Yrkesgymnasiet, Malmö

✔︎ Ådalsskolan, Kramfors

mfl