Farfars kofta!

Tro inte för en sekund att farfars kofta har gått hem och lagt sig.

Inte!

Farfars kofta vill fortsätta hänga med oss under julen och definitivt kommande vår 2018.

 
FullSizeRender-5Helt plain, små eller stora ränder på tvären eller varför inte stora, blaffiga collegeemblém på ärmen eller bröstet. Farfars kofta tar vilken form du än vill!

 

När Farfars kofta först kom till byn på 90-talet, så var den ju av en mer…. äkta karaktär. Det var på den tiden då Curt Cobain hade intagit världsscenen. Iklädd sin grungiga sunk-kofta sjöng han rakt in i våra själar med sin raspiga röst och flottiga hår.

 

Vi tog honom till våra hjärtan och undrade i vårt undermedvetna varför han hade glömt att laga sin gamla farfars kofta, men ack så fin han ändå var i trasiga kläder. Kurt-mannen. Ja, visst var han vacker.

 

”Come as you are” sjöng han, och visst var även det äkta! Han kom ju precis som han var: flottig, trött och med farfars gamla trasiga kofta.

Låten ”Come as you are” – var skriven om och för oss alla, men perfekt i tonårens förvirrade tider när vi verkligen behöver få vara precis som vi är. Och lustigt nog så känner vi oss faktiskt inte alls lika gamla som farfar när vi tar på oss den där gamla bortglömda koftan, utan istället välkomnar vi vår inre tonåring som finurligt knackar oss på axeln och ger tummen upp för valet av extra sunkig kofta.

 

För farfars kofta är mycket, mycket mer än en stickig samling yllegarn. Med klar stämma talar garnsamlingen till oss på sitt allra djupaste vis. Den säger:

”Jag skiter väl i vad du tycker…. för jag tog bara på mig nåt….och jag bryr mig väl inte…”

För visst är det väl så, att det där stickiga gamla åbäket som vi lånar av farfar ibland, är egentligen en direktlänk till tonårsrebellen som finns kvar där, djupt inom oss alla?

 

Så… farfars kofta, du är välkommen att stanna, precis som raspiga röster, kaxiga blickar och trasiga ytor.

 

Come as you are:) 

 

 

 

(pics from No. 21)